Ατομική Ψυχοθεραπεία

«Το που βρίσκεσαι τώρα, δεν είναι αυτό που είσαι» - Carl Rogers

Τι είναι η ατομική ψυχοθεραπεία;


Σε μία κοινωνία που «τρέχει» και απαιτεί από εμάς το τέλειο, ξεχνώντας να αυτό-φροντιστούμε, η ψυχοθεραπεία προσφέρει ακριβώς αυτό. Μία ώρα όπου ο εαυτός μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Μία ώρα μόνο για τον εαυτό σου όπου οι δικές σου ανάγκες είναι στο προσκήνιο.

 

Πολλές φορές ο ψυχικός πόνος που μπορεί κανείς να βιώνει θολώνει τον φακό θέασης του κόσμου, σκεπάζει τις ατομικές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν και πάει το άτομο πίσω.

 

Η ατομική ψυχοθεραπεία λοιπόν είναι μία «συνάντηση» θεραπευτή – θεραπευόμενου όπου σε ένα ασφαλές, ουδέτερο και χωρίς επικρίσεις πλαίσιο ο ενδιαφερόμενος έχει την ελευθερία να μιλήσει για αυτά που τον πιέζουν και να εκφράσει αυτά που σκέφτεται χωρίς τον φόβο της απόρριψης. Στο πλαίσιο της ψυχοθεραπείας ο ενδιαφερόμενος με την βοήθεια του θεραπευτή επικοινωνεί τις ανάγκες του, θέτει νέους στόχους και αναζητά την αυτοβελτίωση.  Στόχος μας λοιπόν είναι ο ενδιαφερόμενος να κατανοήσει τους προβληματισμούς του και από που εκπορεύονται, να αναδείξει τις μοναδικές ανάγκες του, να μάθει να διαχειρίζεται τα προβλήματα του και να αναζητήσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Η ψυχοθεραπεία λοιπόν, μεταξύ άλλων, είναι πράξη ανακούφισης και διεκδίκησης ατομικού χώρου.

 

Μερικά από τα πιο συνήθη αίτια έναρξης ατομικής ψυχοθεραπείας είναι τα εξής:

Έντονο άγχος

Χαμηλή διάθεση – θλίψη

Χαμηλή αυτοπεποίθηση

Προβλήματα στον ύπνο ή στην όρεξη

Αδυναμία διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων

Εργασιακό στρες

Ψυχική πίεση

Απώλεια – Πένθος – Χωρισμός

Ψυχαναγκασμοί

Κλείστε ραντεβού αν σας ενδιαφέρει η ατομική ψυχοθεραπεία