Προβλήματα σχέσεων και χωρισμός

Τα προβλήματα στις διαπροσωπικές και προσωπικές σχέσεις μας είναι τα πιο συνήθη και αυτά που επηρεάζουν την διάθεση μας με μεγάλη ευκολία. Φυσικά είναι αναπόφευκτο το να μην υπάρξουν σε κάποια φάση της ζωής μας αλλά η ουσία είναι τι νόημα και αξία δίνουμε εμείς σε αυτά και κυρίως πως τα διαχειριζόμαστε.

 

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας αναζητά πλευρές που ίσως δεν σκέφτηκε μόνος του κάποιος και αποπειράται να απαντήσει σε προβληματισμούς που ταλαιπωρούν τον καθένα μας όπως οι παρακάτω.

  • Ποια είναι η δική μου ευθύνη σε κάθε σχέση-αλληλεπίδραση- χωρισμό που προκύπτει;
  • Υπάρχουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα πίσω από κάθε επιλογή συντρόφου ή φίλου και πίσω από το τρόπο λειτουργίας μίας σχέσης μου;
  • Δίνω χώρο και χρόνο από την ζωή μου στους φίλους μου ή στον σύντροφο μου;

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που προκύπτουν και θα προσπαθήσει να απαντήσει κάθε ενδιαφερόμενος με την βοήθεια του ψυχολόγου.

 

Στόχος μας είναι το άτομο να βρίσκει την δύναμη να αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα των σχέσεων του με ψυχραιμία και να αναζητά εναλλακτικούς τρόπους θέασης του κάθε προβλήματος.

Διαζύγιο & Παιδιά


 

 

Φυσικά στις περιπτώσεις που μιλάμε για ένα διαζύγιο και υπάρχουν και παιδιά στο προσκήνιο, η διαδικασία αυτή θα σας βοηθήσει όχι μόνο για τα δικά σας προσωπικά κομμάτια και δυσκολίες αλλά και στην συνολική διαχείριση των παιδιών:

Πότε και με ποιον τρόπο ενημερώνουμε το παιδί για την αλλαγή αυτή, ανάλογα με την ηλικία του

Πως να διαχειριστούν οι γονείς την μετά διαζυγίου φάση σε σχέση με τα παιδιά και την καθημερινότητά τους