Ψυχοθεραπεία Ζεύγους

Τι είναι η Θεραπεία Ζεύγους;


Κάθε ζευγάρι χτίζει από το μηδέν μία ξεχωριστή δυναμική, μία νέα ιστορία που εμπεριέχει τον δικό της ερωτικό μύθο, τον δικό του μοναδικό τρόπο επικοινωνίας αλλά τις δικές του συγκρούσεις και δυσκολίες. Οι κοινωνικές επιταγές και προσδοκίες, οι ρόλοι που μας συνοδεύουν, το καθημερινό στρες, οι προσωπικές μας επιθυμίες που αλλάζουν μέσα στον χρόνο αλλά και τα κομμάτια που κουβαλάμε μέσα μας από προηγούμενες εμπειρίες έρχονται και εμπλέκονται στην νέα σχέση που δεν μένει ανεπηρέαστη.

 

Η θεραπεία ζεύγους προσφέρει ένα ασφαλές και ακέραιο περιβάλλον ώστε ο κάθε σύντροφος να μπορεί να μιλήσει ελεύθερα, χωρίς επικρίσεις, για ότι τον πιέζει ή προβληματίζει, να εκφράσει τα παράπονα αλλά και τα αιτήματα του. Είναι λοιπόν η διαδικασία που ασχολείται με τα σχεσιακά προβλήματα (π.χ. απιστία), την συντροφικότητα, την επικοινωνία μέσα στο ζευγάρι και το σεξ.

 

Μαζί θα αναζητήσουμε τον τρόπο αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας ανάμεσα στους συντρόφους, πως ξεκίνησε και πως κατέληξε σήμερα αυτή η δυναμική σχέση, θυμόμαστε τον ερωτικό μύθο που τους συνδέει και αναλύουμε τις επιθυμίες, τις αλλαγές που χρειάζονται και τις αποφάσεις που μπορεί να έχει πάρει ο κάθε σύντροφος. Όταν δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται, η θεραπεία ζεύγους προσπαθεί να δημιουργήσει μία κοινή κατασκευή πραγματικότητας ώστε να μπορέσουν να συν-χωρέσουν και οι δύο σε αυτήν.

Κλείστε ραντεβού αν σας ενδιαφέρει η θεραπεία ζεύγους