Βιογραφικό ψυχολόγου

Η Ψυχολόγος Αθηνά Κατσαρή:

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία στη Μ. Βρετανία.

Εξειδικεύθηκε επι 4ετία στη Συστημική - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική.

Ψυχολόγος της Κλινικής «Γένεσις», Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Υποστήριξης.

Διατηρεί ιδιωτικό Γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται και συνεργάζεται με φορείς Υγείας και δομές φροντίδας παιδιών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Από το 2017 στην ιδιωτική κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ (Θεσσαλονίκη) είναι η υπεύθυνη της υπηρεσίας της Υποστήριξης και Συμβουλευτικής, με εμπειρία σε:

Μαιευτικά περιστατικά (επαπειλούμενη κύηση, λοχεία, διαχείριση πρόωρου τοκετού).

Χειρουργικά περιστατικά (καρκίνος – υστερεκτομή, μαστεκτομή κ.α).

Συνοδούς ασθενών (διαχείριση απώλειας – πένθους).

Παρακολούθηση προβλημάτων του προσωπικού της κλινικής μέσω συνεδρίων (άγχος, εργασιακή εξάντληση) ή μέσω εκπαιδεύσεων – ομιλιών για την αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων στον εργασιακό χώρο.

Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία σε παιδιά, ενήλικες, ευπαθείς ομάδες:

Συνεργάζεται με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης για την παρατήρηση και αξιολόγηση των νηπίων καθώς και την συμβουλευτική των γονέων, μέσω συνεδρίων και ομιλιών/ομάδων γονέων.

Εργάστηκε στο ιδιωτικό κέντρο λογοθεραπείας/εργοθεραπείας-θεραπευτήριο «Λόγος και Πράξις» στον Εύοσμο (ατομικές συνεδρίες παίδων και ενηλίκων, ζεύγους και οικογένειας).

Εργάστηκε στην παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση «Danish Refugee Council».

Στο Κέντρο Πρόληψης “ΠΥΞΙΔΑ” και στις ΜΚΟ Praksis και «Οικογένεια & Παιδί», εθελοντικά στο παρελθόν.

ΣΠΟΥΔΕΣ/ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2015 ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό της (Master of Science) στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία (ενηλίκων και παίδων) στο Swansea University της Μεγάλης Βρετανίας (UK).

Εξειδικεύτηκε στην Συστημική - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική ολοκληρώνοντας 4ετές πρόγραμμα στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης & Θεραπείας Θεσσαλονίκης (ΚΕΣΜΕΘΘ).

Έκανε την πρακτική της στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «ΑΧΤΙΔΑ», όπου και συνέχισε να εργάζεται εκεί, μετά το πέρα της πρακτικής άσκησης, εθελοντικά.

Ολοκλήρωσε πολύμηνο πρόγραμμα Κλινικής Εκπαίδευσης στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική ΑΧΕΠΑ με καθημερινή παρουσία στην κλινική, όπου διεξήγαγε ατομικές συνεδρίες με ενήλικα άτομα με διάφορα ψυχικά προβλήματα (κατάθλιψη, ψυχώσεις κ.α.) , συμμετείχε στις ομαδικές ψυχοθεραπείες ως συν-συντονίστρια και στην αξιολόγηση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία της ψυχιατρικής κλινικής.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Είναι συνεργάτης - αρθρογράφος στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και ιστοσελίδα ethnos.gr για θέματα ψυχικής υγείας και κοινωνικού ενδιαφέροντος.